Burn-out coaching

Moe? Prikkelbaar? Weinig concentratie? Kort lontje? Is alles je teveel? Gespannen? gestresst? weinig fut? Energieloos?

Burn-out coaching

Moe? Prikkelbaar? Weinig concentratie? Kort lontje? Is alles je teveel? Gespannen? gestresst? weinig fut? Energieloos?

Gestresst, overspannen en burn-out? Is alles je teveel? Zou jij je zo graag weer meer actief, gezond, uitgerust, energiek, voldaan, fit, tevreden en gelukkig voelen?

Burn-out coaching biedt jou handvatten om weer grip terug te krijgen op je dagelijks leven zodat de burn-out en overspannenheid klachten in de toekomst niet meer terugkomen. 

Tijdens het coach traject begeleid ik je om weer rust, ontspanning, en energie te mogen gaan ervaren.  Zelf weet ik uit ervaring dat wanneer je hier middenin zet het voelt als jij nooit meer de oude zult worden. Nooit meer zoveel energie, plezier en ontspanning zult ervaren. Het kan wel!

Sterker nog, hoe zou het zijn om jouw eigen 3.0 versie te worden? Het is mijn missie om jou vooruit te helpen zodat jij meer gaat leven in overstemming met jouw grenzen, verlangens en kernwaarden.

Ik gun jou een route zonder pillen, diagnoses, en lange therapietrajecten. Dat is in de meeste gevallen echt niet nodig. Je mist waarschijnlijk geen stofje, er is niks mis met je. Jouw lichaam en geest kan zich prima herstellen. Je bent alleen te lang en te vaak over jouw grenzen gegaan en je leeft nog niet helemaal in overeenstemming met jezelf. En daar kunnen wij samen wat aan doen. 

Ik werk vanuit een Holistische visie. Dat betekent dat ik kijk vanuit jou als heel mens. Lichamelijk, psychologisch, sociaal en spiritueel gezien is alles met elkaar verbonden en dit beïnvloedt elkaar wederzijds. Hoe stom zou het zijn om maar met een aspect aan de slag te gaan, terwijl de rest misschien ook aandacht vraagt? 

Laten we samen op reis gaan naar jouw mooiste leven.

Wil jij:

door je te ontdoen van al je moeten,

ont-moet je jezelf.

 • We starten met een gratis kennismakingsgesprek 
 • We bespreken hierin jouw startpunt. Waar sta je nu. En nog belangrijker; Waar wil je naar toe? Wat zijn jouw doelen, verwachtingen, ideale situatie. 
 • Klikt het? Dan start het traject.
 • Het coachtraject bestaat uit coachgesprekken, reflectie-oefeningen en opdrachten.
 • Ik werk vanuit een holistische visie. Dat betekent dat wij alle aspecten meenemen in het traject.
 • In het evaluatiegesprek gaan we reflecteren op het coachtraject en het proces. (doelen behaald? Wat nog bereiken?)
 • Blijkt dat je nog meer nodig bent? Dan is het altijd mogelijk om een follow-up gesprek te plannen,  om samen te bespreken hoe het gaat.

Tijdsduur: Gehele traject. 7 sessies 

Investering:  €595,-  excl. btw (Dit is het gehele traject van begin tot eind).

Ik werk met o.a. Mindfulness, ACT, wandel coaching, RET,  NLP, Positieve psychologie, oplossingsgerichte psychologie, hypnose. (*Massage, Yoga).

Ja, ik kies voor energie & geluk!

Ben ik overspannen? Doe de test!

Je vraagt jezelf misschien af of je overspannen bent. Met deze test krijg je een indicatie of je overspannen bent. 

  Geluk is rust in je hoofd vinden

  Veel gestelde vragen

  Burn-out is de term voor het gevoel ‘opgebrand’ te zijn en geen energie of motivatie meer te kunnen vinden voor verschillende bezigheden: iemand is op dat moment fysiek en mentaal compleet uitgeput. Een burn-out ontstaat na langdurige overbelasting. Langdurige blootstelling aan een grote hoeveelheid stress kan zorgen voor oververmoeidheid met vele klachten die het leven beheersen.

  Deze overbelasting kan op de werkvloer plaatsvinden, maar kan ook voortkomen uit een lastige privésituatie of ingrijpende gebeurtenis. Ervaar jij deze klachten neem hier contact met mij op, om de juiste begeleiding te krijgen.

  Overspannen zijn wordt ook wel gezien als het voorstadium van een burn-out. op dat moment wordt iemand al weken of maanden blootgesteld aan een grote hoeveelheid stress. Kenmerkend voor overspannenheid is het slecht slapen, veel piekeren, niet meer goed kunnen concentreren en telkens weer het gevoel hebben dat je de controle aan het verliezen bent. Maar ook lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, hartkloppingen en buikpijn spelen een grote rol. Wanneer dergelijke klachten langer dan zes maanden aanhouden en er daarnaast sprake is van extreme moeheid, spreken we van een burn-out.

  Het aantal Nederlanders met burn-outklachten stijgt van 12,4 procent in 2013 naar bijna 15 procent in 2016. Het probleem wordt steeds groter: momenteel heeft ongeveer één op de zeven mensen in Nederland last van burn-outklachten. Dat zijn meer dan een miljoen mensen.

  Een burn-out kan vanuit verschillende oorzaken ontstaan zoals bijvoorbeeld: een moeizame relatie, stress op de werkvloer, faalangst of perfectionisme. De oorzaak van een burn-out wordt in de coaching in kaart worden gebracht om zo herstel mogelijk te maken. Ervaar jij deze klachten neem hier contact met mij op, om de juiste begeleiding te krijgen.

  Ik ervaar spanning, oververmoeidheid en heb moeite met beslissingen nemen. De klachten kunnen zich op verschillende manieren uiten. Er is altijd sprake van afnemende vitaliteit. Dit beïnvloedt vaak ook de omgang met anderen, functioneren op de werkvloer etc. Mensen die lijden onder een burn-out zijn uitgeput, overspannen en hebben vaak ook symptomen van depressie. Ervaar jij deze klachten neem hier contact met mij op, om de juiste begeleiding te krijgen.

  Als stress langdurig wordt ervaren, is er te weinig tijd voor herstel en wordt de belasting op het lichaam te groot door de constante opbouw van de hormonen cortisol en adrenaline. Daarom dat deze vorm van overbelasting lichamelijke klachten met zich mee brengt. Burn-out coaching kan je hiermee helpen. Ervaar jij deze klachten neem hier contact met mij op, om de juiste begeleiding te krijgen.

  Een burn-out doet zich voor na langdurige overbelasting (ten minste 6 maand of langer)  waarbij je jezelf te lang te kort hebt gedaan en je roofbouw op je lichaam hebt gepleegd. Je hebt jezelf continu zodanig uitgeput, dat periodes van herstel voor het lichaam niet meer plaatsvinden en symptomen van stress een heftige lichamelijke uiting krijgen. Ervaar jij deze klachten neem hier contact met mij op, om de juiste begeleiding te krijgen.

  wat levert coaching op? Als je een burn-out hebt (gehad) is het erg moeilijk om keuzes te maken, geluk te ervaren of überhaupt de deur uit te komen. Onderzoek heeft aangetoond dat thuis blijven zitten met een burn-out juist averechts werkt. Burn-out coaching biedt je handvatten om structureel grip terug te krijgen op je dagelijks leven door stress te verminderen en controle te herwinnen over je werk en privébalans. Zodat de klachten of burn-out/ overspannenheid in de toekomst niet terugkomen. Iemand met een burn-out kan vaak moeilijk zelf zien wat de weg naar herstel is en is vaak niet meer zelfstandig in staat om op de rem te trappen om tijd te wijden aan herstel. Ervaar jij burn-out klachten neem hier contact met mij op, om de juiste begeleiding te krijgen.

  Bij burn-out coaching wordt gebruik gemaakt van verschillende technieken en methodieken zoals Motiverende Gespreksvoering, RET (Rationele Effectiviteits Training), Mindfulness, NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), Oplossingsgericht Coachen, ACT (acceptance en commitment therapie) en desgewenst Yoga (Yin), wandelcoaching en massages.