Yin Yoga

Heerlijk ontspannen Je lichaam en mind stretchen letterlijk even stilstaan

Yin yoga

Heerlijk ontspannen Je lichaam en mind stretchen letterlijk even stilstaan

Yin Yoga

Hoe gaat het? “ja, goed! Druk..”. Hoe vaak hoor je iemand dat niet zeggen?

We zijn heel goed in ‘druk zijn’, alle ballen hoog houden, altijd maar ‘aan’ staan. Yoga is een mooie tegenhanger. Je komt letterlijk even terug bij jezelf wanneer je contact maakt met jezelf, jouw lichaam op de mat.

Yin is een hele rustige manier van Yoga beoefening waarbij je langere tijd in 1 houding blijft (3-5 min). Op deze manier wordt het bindweefsel langzaam gerekt en blijven je gewrichten soepel. Het is heel ontspannen en voor iedereen toegankelijk. Jong, ouder, lenig, stijf:) Iedereen kan dat.

Wees lief voor jezelf vandaag.

Bureau Geluk geeft regelmatig Yin Yoga lessen.

Zowel 1 op 1 en aan bedrijven/ groepen.

Zo heerlijk om een uur even niks te moeten, volledig te focussen op jezelf , jouw lichaam en dat op heerlijke ontspanningsmuziek. Het doet zoveel voor je lijf. Ik gun iedereen een heerlijke Yin sessie. Hemels!

Martsje |Bureau Geluk

  Say YES to Yin Yoga!

  Yin yoga richt zich op het verbeteren van de pezen, bindweefsel en gewrichten. door de spieren (yang weefsel) te ontspannen komt er lichte druk te staan op de hardere stugge weefsels in het lichaam (yin weefsels -Fascia).  Hierdoor verbetert de doorbloeding en conditie van deze weefsels. Gun je lichaam regelmatig een heerlijk Yin sessie.

  Yin yoga is een toegankelijke vorm van Yoga beoefening. Veel mensen met fysieke klachten (fibromyalgie, reuma, artritis, artrose, spanningen in het lijf, burn-out klachten) geven aan dat ze Yin een fijne vorm van yoga vinden en het hen erg helpt bij bestrijding en verlichting van klachten.

  Een yin yogales is goed voor gewrichten, bindweefsel, ligamenten en botten, het kalmeert het zenuwstelsel. Yin yoga stimuleert ook je energetische lichaam, doordat bepaalde meridianen worden gestimuleerd in de houdingen.

  Yin yoga telt 26 houdingen waarbij iedere houding bepaalde lichaamsdelen soepel maakt en bijbehorende meridianen stimuleert. Meridianen zijn de energiebanen waar onze levensenergie doorheen stroomt. Bekende yin yoga houdingen zijn de vlinder, boom en de draak.

  zeker weten! Yin yoga kan een belangrijk hulpmiddel zijn bij het genezen van mentale pijn. Yoga maakt je bewust van je lichaam, en ook je emotionele spanningen die zich in je lichaam hebben vastgezet. Langzaam maar zeker leer je die loslaten.

  Afvallen is absoluut mogelijk met yoga. Je verbrand calorieën doordat je beweegt waardoor je afvalt. Voor veel beoefenaars van yoga is dat niet het primaire doel. Bij Yin lig je voor langere tijd in 1 houding. Je verbrand dus minder calorieën. Wel werk je aan de relatie die je met je lichaam hebt, hoe je naar jezelf kijkt en houd je minder spanningen vast, wat een positieve weerslag op je lichaam heeft. Er zit dus altijd winst in het beoefenen van yoga. Ook van yin.

  De zon staat voor Yang en de maan voor Yin. Hatha (meest oude vorm van) yoga zoekt de balans op tussen Yin en Yang, door asana’s te koppelen aan de ademhaling (pranayama). Hatha yoga bestaat uit losstaande houdingen die duidelijk een begin en eind hebben. Dat maakt het toegankelijk voor mensen die willen beginnen met yoga. Bij Yin blijf je alleen iets langere tijd in dezelfde houding, langer dan bij Hatha.

  Basismaterialen zijn: yogamat (action heeft er 1 voor een paar euro, maar je kunt ook duurdere variant aanschaffen) of een kleed of deken gebruiken, bolster (of grote opgerolde handdoek of kussen), een meditatiekussen (of kussen of dik boek), yoga blok (of dik boek), warme deken. Zorg dat je losse en warme kleding draagt, zodat je niet afkoelt.

  De duur van iedere les is een uur. Maar je kunt ook langer of korter doen. In dat uur start je met een meditatie, dan beoefen je een aantal houdingen en sluiten we weer af met een eindontspanning. Hemels! Ik gun iedereen een heerlijke Yin sessie!